Podaj e-mail aby dodać się do newslettera

Forum - FIFA WOMEN'S WORLD CUP 2011

powrót do forum

FIFA WOMEN'S WORLD CUP 2011

Wątek założony przez: Anna Wojtowicz (Kraków)

Wypowiedzi: 8

Opis: próbował ktoś może wysłać zgłoszenie na wolontariat FIFA WOMEN'S WORLD CUP 2011, nie wie dlaczego, ale ciągle wyskakuje mi błąd jak podaje nr tel,a nie chce mnie przepuścic dalej pozostawiając tam puste miejsce, nie wiem o co chodzi...?!?!?!??!

MarcinK , 2010-12-08 20:58

prawde mowiac sam nie probowalem wysylac zgloszenia na ten wolontariat, ale moze w zly sposob wpisujesz nr. pamietaj o pelny numerze (kierunkowy do polski i do miasta w przypadku) w wielu systemach istotne jest to, czy pelny nr wpisujesz jednym ciagiem czy tez robisz odstepy miedzy kierunkowymi i samym numerem..

Agata , 2011-01-01 23:24

Hej! W tamtym roku nie miałam żadnych problemów z wypełnieniem formularza. W pierwszej kratce podajesz kierunkowy do Polski, czyli +48, a nastepnie swój numer. Powinno działać :)

A wybiera się ktoś do Niemiec? Jesli tak to jaki dział i miasto?

Pozdrawiam

Thomas , 2011-01-13 20:36

Ja w sumie się zgłosiłem ale nie wiem czy się dostanę, pierwszeństwo mają Ci z zeszłego roku.

A Ty Agata do jakiego miasta się wybierasz? Mozesz przybliżyć trochę proces rekrutacji ?

Agata , 2011-01-13 23:42

Z tym pierwszeństwem dla wolonatriuszy z poprzedniego turnieju to bym się tak bardzo nie przejmowała. Nie mieli aż tylu chętnych w tamtym roku, w niektórych działach był nawet niedobór. Także bądź dobrej myśli.

U mnie rozmowa rekrutacyjna odbywał się po niemiecku, trwała chyba ponad 30 minut, ale podczas rozmowy panowała tak przyjemna atmosfera, to czas płyną bardzo szybko. Rozmowa polegała głównie na potwierdzeniu danych podanych w formularzu. Sprawdzają zgodnośc podanych danych z dowodem/paszportem. Pytają o znajmość języków obcych, dlaczego chcesz być wolontariuszem, czy znasz miejscowość, w której chcesz pracować, skąd wiesz o tym turnieju itp. itd. Mnie jeszcze pytali co robie w Niemczech, czy mi się podoba. Takie podstawowe i banalne pytania :)

Ja jeszcze nie wiem czy pojadę. Jeśli już pojadę do pewnie logistyka w Wolfsburgu.

Thomas , 2011-01-19 20:15

Dlaczego wybrałaś Wolfsburg? Mieszkasz tam czy może masz rodzinę?

W sumie jedyne czego się obawiam to o  j.niem. fakt że się ucze od 10 lat, ale mimo wszystko nie mieszkam w Niemczech...

Po zakonczeniu rekrutacji oni dzwonią czy piszą maile jak to wygląda, i ta rozmowa to się odbywa w Niemczech ?

Agata , 2011-01-19 22:27

Jeśli im się spodoba twój profil, to wysyłają Ci na adres e-mail informację z zaproszeniem na rozmowę. W swoim profilu spośród dostępnych terminów możesz wybrać najbardziej Ci odpowiadający. Ja rok temu byłam w Niemczech, więc rozmowę tez miałam w Niemczech, w miejscowości, gdzie miałam pracować. Nie mam pojęcia jak to jest, kiedy nie możesz przyjechać na rozmowę do Niemiec. Wolfsburg dlatego, że tam być może będą pracować ludzie, których poznałam podczas poprzedniego turnieju.

Thomas , 2011-01-20 19:05

Mogę jechać na rozmowę do Niemiec.

A jak długo pracowałaś na tych mistrzostwach rok temu? Tydzień, więcej ?

Agata , 2011-02-03 21:36

Standard to chyba min.10 dni w czasie imprezy, mnie rozpisano chyba na 12 czy 13 dni (w miesiącu, faza przygotowawcza + okres meczowy), ale już dokładnie nie pamiętam. Wszystko zależy od tego jaki dział wybrałeś i ile osób pracuje w dziale. Informatyka, logistyka, centrum wolontariatu, akredytacja, transport mają chyba najwięcej dni, bo zawsze jest coś do zrobienia w tych obszarach. Inne działy jak np. obsługa gości w czasie meczu, praca na stadionie podczas meczy, pracują tylko w dni, kiedy są mecze.

Zaloguj się aby dodać swoją wypowiedź.

Nasze projekty:

Wspieramy:

Europejski Rok Wolontariatu 2011

Partnerzy fundacji:

Havas

Partner technologiczny:

e-conceptsport